Суд виніс рішення щодо перерахунку пенсій колишнім співробітникам МВС

Окружний адміністративний суд Києва завершив розгляд справи за позовом Кабінету міністрів України щодо перерахунку пенсій колишнім працівникам органів внутрішніх справ, повідомляє Today.ua.
Так, суд 14 травня 2019 року визнав протиправним і недійсним пункт 3 Постанови КМУ від 21.02.2018 року № 103 «Про перерахунок пенсій особам, звільненим з військової служби, та деяким іншим категоріям». В судовому засіданні була оголошена вступна та резолютивна частина рішення по справі.
В Україні провели перерахунок пенсій — з 10,2 млн пенсіонерів виплати підвищено понад 8,9 мільйона людей.
Індексація пенсій не проводилася ряду «спецпенсіонерів»: державним службовцям, посадовим особам органів місцевого самоврядування, прокурорам, суддям і народним депутатам. Як повідомили в Пенсійному фонді України, перерахунок був проведений автоматично.
У Пенсійному фонді України повідомили, що у липні в Україні підвищується прожитковий мінімум. У зв’язку з цим, мінімальна пенсія збільшиться з 1497 до 1564 грн, а максимальна збільшиться з 14 тис. 970 грн до 15 тис. 640 грн.
Раніше міністр соціальної політики Андрій Рева розкритикував виплату пенсії українцям, що проживають за кордоном.
Українці зможуть оформити пенсію в режимі онлайн через новий веб-портал, який створив Пенсійний фонд. Досить буде відсканувати пакет документів та заяву, щоб потім документи в електронному вигляді могли автоматично обробити.

Немає коментарів:

Дописати коментар